ГоловнаПолітика

Аваков розформував БНОН

Ілля Ківа очолить створений з нуля Департамент протидії наркозлочинності.

Аваков розформував БНОН
Илья Кива

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вирішив розформувати Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків (БНОН) у МВС.

"Було раніше БНОН (боротьба з незаконним обігом наркотиків). Працювало? Не працювало. І, за великим рахунком, навпаки - часто, створювало проблему. Найчастіше - плавно вписувалося в наявні злочинні схеми наркозлочинності. Спроби корекції старої системи ні до чого не приводили. Всі зусилля тонули у в'язкому і брудному місиві старих принципів і стійких до новацій кадрів. Тому - реформи цього підрозділу не буде. Я просто його розформовую", - написав він у фейсбуці.

Міліціонерів БНОН - 1051 співробітник по всій країні - виведуть за штат для повної переатестації і перевірки із застосуванням детектора брехні.

"За оцінками департаменту внутрішньої безпеки, вже не знаю на жаль чи на радість, 80-90% співробітників не зможуть пройти переатестацію в поліцейські і будуть звільнені зі служби", - додав Аваков.

У новій Національній поліції буде створеноДепартамент протидії наркозлочинності.

"За фактом атестації старих співробітників будемо вирішувати остаточно, але, одна з ключових моделей розвитку нової структури, для чистоти рішення - взагалі не використовувати колишніх співробітників БНОН у новій структурі боротьби з наркозлочинністю. А тих, що пройшли переатестацію, чесних працівників - перевести в інші підрозділи поліції", - зазначив Аваков.

Департамент протидії наркозлочинності буде створено "з нуля" з використанням конкурсних процедур. У штаті департаменту буде 600 поліцейських, він буде "вертикально підлеглим" і на місцях не буде підпорядкований місцевим керівникам поліції.

Аваков додав, що "цей проект" очолив Ілля Ківа - заступник начальника міліції в Херсонській області, який раніше обіймав аналогічну посаду в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram