ГоловнаПолітика

Голова ДФС ініціює на LB.ua відкрите обговорення того, куди витрачаються податкові надходження

Насіров виступає за прозорість оподаткування.

Голова ДФС ініціює на LB.ua відкрите обговорення того, куди витрачаються податкові надходження
Фото: 24tv.ua

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров ініціює на сайті LB.ua обговорення дохідних і видаткових частин бюджету.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

Все це, за його словами, робиться для того, щоб люди розуміли, на що йдуть податки, які автоматично утримують з їхніх зарплат.

"Якщо у нас будуть прості ставки податків. Ось, сьогодні є ЄСВ - Єдиний соціальний внесок, але там 60 з чимось ставок і кожному громадянину це складно донести", - зазначив Насіров. При цьому він визнає, що ця ініціатива, прийнята рік тому, виявилася провальною.

"Багато хто знає: вирішувалося практично в останній день. Була така політична воля. Мовляв, давайте спробуємо такий-то інструмент для виведення бізнесу з тіні. Ну, а щоб зрозуміти, чи спрацював він, необхідний час. А час показав, що його (ЄСВ, - ред.) використовували як ще один інструмент оптимізації. Ніхто не використовував його як інструмент виведення зарплат з тіні. Важливо, повторюю, щоб кожен громадянин розумів: є проста ставка - 20 чи відсотків, 15 чи, 10 чи. І для того, щоб отримати свою зарплату на руки, він повинен переказати її до бюджету. Наступне питання: а як ці гроші потім витрачаються. Причому не тільки ці, а й акцизи, ПДВ, все інше", - заявив голова ДФС.

"Не тільки в Україні, а й в усьому світі питання сумлінної сплати податків зводилося до того, щоб платник податків знав, за що і куди він платить. Давайте так, ініціюємо на сайті LB.ua обговорювати і розкривати витратні статті бюджету. Може, і дохідної - це навіть більш важливіше", - виступив з ініціативою Насіров.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Роман Насіров: «Патріотизм закінчується там, де потрібно платити податки»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram