ГоловнаПолітика

Кабмін відкриє 300 реєстрів і наборів даних

Україна починає впровадження системи відкритих державних даних

Кабмін відкриє 300 реєстрів і наборів даних
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів починає впровадження системи відкритих державних даних для практично всіх органів влади та держпідприємств.

Як інформує ЛІГАБізнесІнформ, уряд ухвалив відповідну постанову.

Відповідно до виконання закону України "Про внесення змін до деяких законів України про доступ до публічної інформації у формі відкритих даних", Кабінет Міністрів повинен визначити перелік наборів даних, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних.

Сьогодні уряд ухвалив постанову і порядок про відкриття переліку, що складається з понад 300 першочергових наборів даних, багато з яких є повноцінними реєстрами. Цей перелік буде регулярно доповнюватися новими наборами даних, виходячи з суспільного попиту та ініціативи державних органів, обіцяють в уряді.

Зараз затверджено відкриття всієї нормативно-правової бази України, реєстру юросіб та ФОП, реєстру адміністративно-територіального устрою, реєстру патентів України, реєстру медичних засобів та цін на медичні засоби, фінансових планів держпідприємств, єдиного реєстру спортивних споруд кадастру родовищ і проявів корисних копалин України.

Текст документа на урядовому порталі наразі відсутній.

Нагадаємо, 6 жовтня Мін'юст відкрив онлайн-доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Тепер будь-який громадянин може зробити запит на отримання інформації як за належністю конкретного об'єкта нерухомості, так і за наявністю нерухомості у власності певних фізичних або юридичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram