ГоловнаПолітика

Демократичні сили підтримали кандидатуру від "Самопомочі" на виборах мера Харкова

Ситенко йде другим після Кернеса, згідно з опитуванням

Проєвропейські демократичні політсили підтримали кандидатуру Тараса Ситенка на посаду Харківського міського голови.

Політичні партії ВО «Батьківщина» і «Громадянська позиція» висловили повну публічну підтримку Тарасу Ситенкові, який балотується на посаду Харківського міського голови від партії «Об'єднання «Самопоміч».

Фото: institute.gorshenin.ua

Про це заявили на прес-конференції, яка відбулася у Харківській філії Інституту Горшеніна.

Тарас Ситенко, згідно з результатами соціальних опитувань, які провів Інститут Горшеніна у Харкові в липні, вересні та жовтні (останнє експрес-опитування відбулося 15 жовтня) впевнено посідає друге місце на виборах Харківського міського голови і є найбільш рейтинговим кандидатом від проукраїнських демократичних сил. За кандидатом від «Об'єднання «Самопоміч» іде Юрій Сапронов, Ігор Балута і замикає п'ятірку кандидатів Олександр Давтян.

«Обговорюючи ситуацію, що склалася в Харкові, ми ознайомилися з рейтингами і зрізом кандидатів, і вирішили підтримати Тараса Ситенка, оскільки він іде на твердому другому місці. Понад те, у нього є потенціал - за тиждень до виборів ще можна зробити багато чого, якщо всі проукраїнські сили підтримають єдиного кандидата», - підкреслив голова Харківської міської організації« ВО «Батьківщина» Любомир Григорець.

Вчора свою підтримку Тарасу Ситенкові також висловила партія «Громадянська позиція» в особі лідера Анатолія Гриценка.

«Я розумію, що харків'янам дуже важко в цьому пресингу. Якби я сам був жителем Харкова, я підтримав би Тараса Ситенка. Я знаю цю людину, добре знаю його сім'ю, вважаю, що він міг би спрацювати професійно, гідно і не підвів би харків'ян на посаді міського голови», - підкреслив Гриценко.

Крім того, що Ситенко має реальні шанси на перемогу у другому турі виборів.

На думку народного депутата від партії «Об'єднання «Самопоміч» Романа Семенухи, другий тур виборів мера Харкова буде дуже цікавим.

«У другому турі може розгорнутися справжня боротьба, за якої буде стежити вся Україна», - заявив Семенуха.

Він додав, що демократичні партії вестимуть свій підрахунок голосів.

«Наші спостерігачі будуть на всіх дільницях, ми будемо вести паралельний підрахунок голосів і фіксувати всі порушення в режимі онлайн. Ми плануємо встановити намет у центрі міста, де є веб-камера, щоб люди могли повідомляти нас про порушення», - сказав Семенуха.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram