ГоловнаПолітика

Генпрокуратура викликає Наливайченка на допит

ГПУ вважає, що Сурков прилетів в Україну вже після вбивств на Майдані.

Генпрокуратура викликає Наливайченка на допит
Фото: 24tv.ua

Генеральна прокуратура здивована, що колишній голова СБУ Валентин Наливайченко наполягає на своїх словах про те, що помічник президента Росії Владислав Сурков особисто керував снайперами на Майдані. У зв'язку із цим Наливайченка викликають на допит як свідка.

Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк, який керує групою, що розслідує злочини на Майдані.

"У квітні 2014 року надійшла інформація, що під час Майдану в Україну неодноразово приїжджали представники ФСБ РФ. Це було в середині грудня (27 осіб приїжджали), потім у 20-х числах січня (приїжджали 7 осіб), а також 20 лютого (приїхали 7 осіб, зокрема представник Адміністрації президента РФ Сурков Владислав)", - повідомив Горбатюк.

Результати розслідування показали, що ці візити, головно перші два, були ознайомлювальними. Інших даних про те, що ці особи здійснювали якісь злочини, не отримано.

"І як грім з ясного неба - заява Наливайченка в січні 2015 року про те, що встановлено причетність цих представників ФСБ, у тому числі Суркова, до організації розстрілів на Майдані і безпосередньо до командування снайперами", - заявив Горбатюк. Він також знову озвучив позицію Генпрокуратури, що не вдалося домогтися від Наливайченка якоїсь конкретики із цього приводу.

Горбатюк додав, що третій візит ФСБ із Сурковим на чолі почався 20 лютого 2014 прку о 19:15, тобто вже після вбивств на Майдані, останнє з них відбулося о 16:45. Він також повідомив, що Генпрокуратура допитала практично всіх співробітників Комплексу спеціальних об'єктів СБУ в Кончі-Заспі, де зупинялися росіяни, але ніхто з них не говорив про валізи зі снайперськими гвинтівками у працівників ФСБ.

Він здивований, що Наливайченко продовжує наполягати на своїй версії, але не надає жодних документальних підтверджень.

Горбатюк повідомив, що Генпрокуратура вирішила викликати Наливайченка на допит як свідка, де він зможе розповісти все, що знає про Суркова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram