ГоловнаПолітика

Тюремники, які били Тимошенко, отримали по три роки в'язниці

Один з працівників колонії вибачився і надав слідству "цінну інформацію"

Тюремники, які били Тимошенко, отримали по три роки в'язниці
Фото: Lb.ua

Комінтернівський районний суд Харкова засудив двох колишніх співробітників Качанівської виправної колонії до трьох років ув'язнення за заподіяння тілесних ушкоджень колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко у 2012 році.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"Як встановлено рішенням суду, фізичне насильство до Тимошенко застосували тепер уже колишні співробітники колонії: перший заступник начальника колонії Андрій Коваленко, заступник начальника колонії Андрій Парамей і старший інспектор колонії Євген Зимогляд (щодо третьої особи справу виділено в інше провадження, оскільки вона покинула території України )", - йдеться в повідомленні.

Згідно з вироком, Коваленко отримав три роки позбавлення волі з одночасним позбавленням військового звання підполковника внутрішньої служби, після відбуття покарання йому протягом трьох років заборонено працювати в пенітенціарній службі.

Парамей отримав три роки в'язниці з відстрочкою виконання на три роки. Зазначається, що суд врахував доводи Тимошенко та її захисту про пом'якшення йому покарання, оскільки Парамей "повністю розкаявся, вибачився перед нею і надав захисту цінну інформацію".

Нагадаємо, два заступники начальника Качанівської колонії в квітні 2012 року за відсутності медичних показань для екстреної госпіталізації застосували до Тимошенко фізичне насильство. Згідно з результатами медичної експертизи, своїми протиправними діями підозрювані завдали Тимошенко легкі тілесні ушкодження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram