ГоловнаПолітика

Меркель відзначила сміливість реформ уряду Яценюка

Канцлер поговорила про Україну напередодні бізнес-саміту 23 жовтня.

Меркель відзначила сміливість реформ уряду Яценюка
Фото: kmu.gov.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відзначила мужність українського уряду у відновленні економіки. Таку заяву вона зробила в спеціальному інтерв'ю напередодні українсько-німецького інвестиційного форуму, який пройде 23 жовтня в Берліні.

"Я рада можливості зустрітися з моїм колегою Арсенієм Яценюком. Ми довго планували цю економічну конференцію. І я також сподіваюся, що вона буде успішною, тому що Україна ступила на сміливий шлях", - сказала вона.

Канцлер нагадала, що Україна прагне наблизитися до Європейського Союзу й уклала угоду про асоціацію. "Тепер її очікує відновлення економіки. І це на тлі того, що Крим був протиправно анексований, а також, як і раніше, зберігається хитке становище в Донецькому і Луганському регіонах, окупованих сепаратистами за допомогою російської сторони, в результаті чого Україна зазнає труднощів. Усе це робить економічну ситуацію, звичайно, дуже складною. І тому я сподіваюся, що ця економічна конференція дійсно буде підтримкою на шляху України", - зазначила вона.

Меркель зазначила, що Україна отримала програму від Міжнародного валютного фонду з доволі жорсткими умовами: "Однак, я сподіваюся, що в довгостроковій перспективі будуть створені умови для успішних реформ; саме в процесі цього і є зараз Україна", - заявила канцлер.

Нагадаємо, що Меркель під час інтерв'ю також заявила про необхідність скоротити вплив олігархів в Україні. Вона заявила, що Німеччина готова допомогти власними промисловими ресурсами, підприємства будуть інвестувати в разі дотримання права в Україні.

"Україні ще багато треба зробити. Уряд Арсенія Яценюка робить це, вдаючись до дуже мужніх кроків. Необхідно послабити домінантну роль олігархів, забезпечити прозорість, потрібна боротьба з корупцією. І все це - дуже важливі рамкові умови, на які будуть звертати увагу інвестори - особливо, звичайно, німецькі", - заявила Меркель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram