ГоловнаПолітика

Канада виділить $10 млн на боротьбу з російською пропагандою

Гроші підуть на допомогу міжнародним групам і незалежним медіа в протидії російській пропаганді в Україні та Східній Європі.

Канада виділить $10 млн на боротьбу з російською пропагандою

Правляча партія Канади обіцяє створити десятимільйонний фонд для фінансування медіа, які будуть боротися з російською пропагандою.

Про це йдеться у відповіді керівника виборчого штабу Консервативної партії Канади Дженні Бірн на запит Конгресу українців Канади, пише Укрінформ.

"Переобраний Консервативний уряд допоможе Україні протистояти путінській машині пропаганди. Ми створимо "Цифровий Фонд Свободи" і протягом чотирьох років вкладемо в нього 10 млн дол. для допомоги міжнародним групам і незалежним медіа в протидії російській пропаганді в Україні та Східній Європі", - зазначила Бірн.

Вона підкреслила, що російська інформаційна війна проти України стала частиною військового вторгнення. "Путін веде інформаційну війну проти України з використанням телебачення, Інтернету і соціальних медіа як складової військового вторгнення. Метою цього є поширення дезінформації та маніпулювання громадською думкою", - підкреслила керівник виборчого штабу Консервативної партії.

Нагадаємо, 15 жовтня до Києва приїхала група, яка працює в Європейській службі зовнішніх дій ЄС з питань протидії російській пропаганді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram