ГоловнаПолітика

Плотницький пообіцяв дати свідчення на суді у справі Савченко

Українка упізнала ватажка "ЛНР" як свого викрадача

Плотницький пообіцяв дати свідчення на суді у справі Савченко
Игорь Плотницкий

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький пообіцяв дати свідчення на суді у справі українки Надії Савченко, якщо його викличуть як свідка.

"Якщо суд визнає потрібним і викличе мене на судове засідання, то я готовий поїхати і дати свідчення", - сказав Плотницький в середу "Интерфаксу".

Савченко ще в жовтні минулого року заявила, що її викрадачем є Плотницький, колишній командир загону бойовиків "Зоря". Плотницький керував групою осіб, які вивозили Савченко з Луганська для передачі її співробітникам ФСБ РФ на кордоні України та Росії.

Російські слідчі тим часом стверджують, що Савченко сама незаконно перетнула кордон. Її також звинувачують у вбивстві двох російських журналістів у Луганській області.

Як заявляється у справі, Савченко, після початку російської агресії в Україні служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, унаслідок якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також у справі стверджується, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її затримали.

У реальності Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, її незаконно вивезли до Росії, де проти неї і сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram