ГоловнаПолітика

У середу вперше відзначається День захисника України

"Радянський" день захисника Вітчизни визнано окупаційним

У середу вперше відзначається День захисника України
Фото: president.gov.ua

У середу, 14 жовтня 2015 року, вперше відзначається День захисника України. Це свято замінює колишній "радянський" День захисника Вітчизни, який відзначався 23 лютого.

5 березня 2015 року Верховна Рада за ініціативою Порошенка встановила 14 жовтня вихідним днем.

14 жовтня також православні християни і греко-католики святкують Покрову Пресвятої Богородиці. Крім того, 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української повстанської армії (УПА) - військово-політичного підрозділу Організації українських націоналістів (ОУН).

У рамках святкування Порошенко взяв участь у відкритті виставки "Сила нескорених" на Михайлівській площі у Києві. "Ми повертаємо стару українську традицію вшановувати воїнів-захисників у свято Покрови Пресвятої Богородиці. Не даремно це сталося, коли знову, як у давні козацькі часи, Україна стала захисним муром на східному кордоні Європи", - заявив під час свого виступу президент.

Адміністрація президента опублікувала соціальний ролик, присвячений святкуванню Дня захисника України. Ідея ролика полягає в тому, що захисник України - це весь народ, який, об'єднавшись, робить все можливе і неможливе для перемоги. Захист України - це праця, покликання і присяга самому собі всього українського народу: волонтерів, медиків, військових.

З Днем захисника України!#ДеньЗахисникаУкраїни #СилаНескорених

Posted by Петро Порошенко on 13 жовтня 2015 р.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram