ГоловнаПолітика

Склад ЦВК нелегітимний більш ніж рік, - Сироїд

Віце-спікер Ради вважає, що декому вигідно мати слухняних осіб на посадах у ЦВК.

Склад ЦВК нелегітимний більш ніж рік, - Сироїд
Вице-спикер Оксана Сыроид
Фото: Сергей Нужненко

Заступник голови Верховної Ради України, член фракції "Самопомочі" Оксана Сироїд заявила, що нинішній склад Центральної виборчої комісії нелегітимний вже більш ніж рік.

Про це Сироїд заявила в Харкові на прес-конференції, коментуючи рішення ЦВК розпустити Харківську обласну виборчу комісію, пише УНІАН.

"Склад ЦВК потрібно міняти, незалежно від виборчого законодавства. Склад ЦВК нелегітимний фактично вже більш ніж рік. Ці люди призначаються на певний термін. Термін їх повноважень завершився і, фактично, під сумнів можна ставити будь-яке рішення ЦВК, оскільки вони діють вже по завершенню терміну своїх повноважень. Якщо це можна було виправдати під час президентських і парламентських виборів, оскільки не було тих органів, які могли б змінити склад Центральної виборчої комісії, то стосовно місцевих виборів, я вважаю, ця ситуація не виправдана", - сказала Сироїд.

Вона припустила, що склад ЦВК не змінюється тому, що деяким "і далі вигідно мати слухняних осіб на посадах у ЦВК, щоб забезпечити, захистити свої результати".

Нагадаємо, 9 жовтня ЦВК розпустила Харківську обласну виборчу комісію після того, як і вдруге поспіль відмовилася реєструвати списки кандидатів від "Опозиційного блоку" на виборах до Харківської обласної ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram