ГоловнаПолітика

США: доповідь Нідерландів стане основою для подальшого розслідування

Доповідь Нідерландів є важливим етапом у зусиллях щодо притягнення винних до відповідальності, заявили в Білому домі.

США: доповідь Нідерландів стане основою для подальшого розслідування
Фото: EPA/UPG

Білий дім продовжує наполягати, що літак малайзійських авіаліній MH17 збили ракетою "земля-повітря" з контрольованої російськими бойовиками території.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому з посиланням на заяву представника з національної безпеки Неда Прайса щодо доповіді Радбезу Нідерландів про причини катастрофи рейсу МН17 в липні 2014 року.

Зокрема, Нед Прайс наголосив, що подана доповідь є важливим етапом у зусиллях щодо притягнення винних до відповідальності за збивання малайзійського літака і загибель людей, що були на борту цього літака, пише УНІАН.

"Незалежне розслідування було проведено відповідно до міжнародних стандартів і рекомендованої практики в професійний спосіб Радою безпеки Нідерландів і служить основою для подальшого розслідування для визначення тих, хто відповідальний за загибель 298 безневинних чоловіків, жінок і дітей", - йдеться в заяві.

Також наголошується, що доповідь Ради безпеки Нідерландів служить нагадуванням цієї жахливої трагедії і вказує на те, що наслідки цього злочину впливають на тих осіб, які продовжують залишатися відповідальними за його вчинення.

"Ми зберігаємо нашу підтримку роботі, яка проводиться тими країнами, які створили спільну команду з розслідування (Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна), і знову підтверджуємо, що США повністю підтримуватимуть усі зусилля щодо притягнення винних до правосуддя. Наша оцінка не змінилася - MH17 був збитий ракетою типу "земля-повітря", яка була випущена з підконтрольної сепаратистам території на сході України", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, технічний звіт Радбезу Нідерландів заявив, що літак Boeing-777 рейсу MH17 був збитий над Донецькою областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram