ГоловнаПолітика

Кабмін заборонив перевірки ЗМІ на час виборів

Уряд ухвалив постанову про заборону перевірок мас-медіа до завершення виборчого процесу

Кабмін заборонив перевірки ЗМІ на час виборів
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про припинення проведення перевірок діяльності засобів масової інформації в період до завершення виборчого процесу місцевих виборів з "провалом" відповідної постанови в парламенті.

Про це повідомляє офіційний сайт Кабміну.

Під час сьогоднішнього засідання уряду до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка звернувся міністр інформаційної політики Юрій Стець щодо неухвалення Радою постанови про заборону перевірок ЗМІ під час виборів. Міністр запропонував ухвалити постанову Уряду про введення обмеження щодо перевірок діяльності ЗМІ до завершення виборчого процесу місцевих виборів. Яценюк, у свою чергу, повідомив, що до нього надійшов лист спікера парламенту Володимира Гройсмана з аналогічним проханням.

"Кабінет Міністрів зобов'язаний ухвалити відповідне рішення", - сказав прем'єр.

"Давайте урядовою постановою до моменту проведення виборів звернемося до всіх органів державної влади щодо того, щоб заборонити проведення перевірок ЗМІ", - звернувся Арсеній Яценюк до членів уряду.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

9 жовтня Рада не змогла ухвалити постанову про заборону перевіряти ЗМІ напередодні місцевих виборів. "Це перший склад парламенту, який не забороняє перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії... Навіть за часів диктатури Януковича таку постанову ухвалювали, бо хотіли сподобатися пресі", - написала тоді у своєму фейсбуці нардеп Ольга Червакова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram