ГоловнаПолітика

Кабмін пропонує ввести присягу на вірність державному прапору

Розроблено законопроект "Про Державний прапор України"

Кабмін пропонує ввести присягу на вірність державному прапору

Уряд вносить до Верховної Ради законопроект "Про Державний прапор України", повідомив на засіданні Кабміну у вівторок прем'єр Арсеній Яценюк.

"Протягом двох десятиліть незалежності України у нас так і не було закону про один із основних національних символів України, яким є державний прапор. Кабінет Міністрів пропонує прийняти закон "Про Державний прапор", який також передбачає введення присяги на вірність державному прапору України", - сказав він.

"Я впевнений, що український парламент підтримає ініціативу уряду щодо введення в статус закону і введення присяги на вірність державному прапору, яку складатимуть і учні, і студенти, і державні службовці, тобто громадяни країни, які вірять у свою країну і які присягають на вірність українській державі й державному прапору", - додав Яценюк.

Нинішнє законодавство обмежується фактично тільки постановою парламенту від 1992 року "Про Державний прапор України", який визначає поняття прапора - це прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних смуг синього і жовтого кольору.

Відсутність законодавчих актів про порядок використання прапора компенсується нормами іншої юридичної сили. Наприклад, Міносвіти 2000 року затвердило рекомендації про порядок використання державної символіки в навчальних закладах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram