ГоловнаПолітика

"Свободівців" запідозрили у стрільбі по протестувальниках на Майдані

За даними Лещенка, бійці "Беркута" не перебували в зоні ураження.

"Свободівців" запідозрили у стрільбі по протестувальниках на Майдані

Учорашні обшуки в колишніх депутатів від партії "Свобода" Олександра Сича, Олега Панькевича й Ігоря Янківа пов'язані з розслідуванням фактів, викладених у сюжеті Бі-бі-сі, написав нардеп Сергій Лещенко у своєму фейсбуці.

За його даними, обшуки проводили у справі про розстріли на Майдані на підставі сюжету телекомпанії ВВС, оприлюдненого ще наприкінці лютого 2014 року. Постріли з готелю "Україна" зображено, починаючи із сьомої хвилини.

"Установлено, що в районі 9:30 20 лютого 2014 року журналіст ВВС Габріель Гейтхауз перебував біля входу в Жовтневий палац серед протестувальників. У цей час він звернув увагу на відчинене вікно готелю "Україна" (№1132), з якого певної миті було зроблено постріл. Він зафіксував це вікно на відеозаписі, і коли він через кілька миттєвостей після пострілу знову наводить на нього камеру, воно вже зачинене. На цей момент біля Жовтневого палацу були тільки протестувальники. Тим часом "Беркут" стріляв зі снігової барикади в районі станції метро "Хрещатик", а о 9:30 узагалі перемістився до бетонних блоків", - написав Лещенко.

За його даними, в №1132 проживав депутат-"свободівець" Ігор Янків. Сусідами екс-депутата Янківа на 11-му поверсі готелю "Україна" були тодішні нардепи-"свободівці" Панькевич і Сич.

"Деталь, про яку мало хто знає: колишній депутат Янків є майстром спорту і інструктором зі стрільби. Із цієї причини в них трьох і був проведений обшук", - додав Лещенко.

Нагадаємо, в понеділок вранці правоохоронці провели обшуки в будинках відразу трьох колишніх нардепів - у Олександра Сича в Івано-Франківську, у Олега Панькевича у Бродах і в Ігоря Янківа у Львові.

Олександр Сич у вівторок виклав у своєму фейсбуці санкцію суду на обшук. У документі підтверджено інформацію Лещенка.

Фото: facebook.com/sych.olexander

Фото: facebook.com/sych.olexander

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram