ГоловнаПолітика

Країна повинна знати своїх героїв, - Порошенко

Президент із дружиною відвідав допрем'єрний показ фільму "Рейд".

Президент України Петро Порошенко разом з дружиною відвідав допрем'єрний показ документального фільму «Рейд», який був знятий на основі реальних подій минулого року, коли українські десантники здійснили найдовший у світовій військовій історії рейд тилами ворога.

Фото: president.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як наголошується в повідомленні, глава держави нагадав про цей відомий і дуже важкий епізод війни і сказав, що цей рейд «назавжди увійде в підручники військової історії України». При цьому він зазначив, що останні 50 років таких рейдів ніхто не робив і не вчили, як їх робити. Це нове героїчне українське досягнення, яке зроблено справжніми українськими героями.

«Україна пишається і довіряє своєму війську. Для мене велика честь, як для Верховного Головнокомандуючого, бути на чолі цього війська. І дуже важливо, щоб наша країна знала своїх справжніх героїв: не фейсбучних або розкручених політичними діячами, а справжніх - скромних, рішучих, талановитих, героїв, за якими бійці йдуть «у вогонь і воду». Уявіть собі - йдуть на смерть за Україну», - сказав глава держави.

Президент також подякував авторському колективові за роботу та зазначив: «Дуже важливо, щоб таких фільмів було якомога більше - щоб народ почув правду про свою армію, солдатів, офіцерів і генералів і після цього не дав нікому паплюжити нашу армію. Я не знаю країни, де б на початку військової агресії без зброї, без форми, без їжі, грунтуючись виключно на ентузіазмі волонтерів та власному героїчному дусі, давали по зубах російському агресору».

Президент також нагадав, що таких героїчних рейдів Українською армією було здійснено кілька під час подій на сході, але мало хто про це знає.

Також Порошенко привітав присутніх зі Днем захисника Вітчизни, який Україна святкуватиме 14 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram