ГоловнаПолітика

ПА НАТО закликала до готовності посилити санкції проти Росії

Санкції будуть зберігатися, поки РФ не виконуватиме мінські угоди і не віддасть Крим.

ПА НАТО закликала до готовності посилити санкції проти Росії
Фото: vkurse.ua

Парламентська асамблея НАТО схвалила резолюцію щодо санкційної політики проти Росії, яка передбачає посилення тиску при невиконанні мінських угод.

Зокрема, члени ПА закликали уряди і парламенти країн-членів НАТО зберігати нинішній режим санкцій щодо Росії, введених через конфлікт на Донбасі, поки не будуть повністю виконані мінські угоди, повідомляє "Радіо Свобода".

При цьому члени Парламентської асамблеї НАТО закликали бути готовими підсилити ці санкції, якщо Росія не виконає мінські домовленості.

Санкції ж, введені через анексію Криму, повинні зберігатися, поки не буде покладено край цій анексії, йдеться в резолюції, яку прийняла асамблея.

Крім цього, серед вимог у резолюції зазначено протистояння оманливим запевненням Росії про непричетність до конфлікту на сході України, недопущення можливості Росії чинити політичний тиск на Європу, необхідність покінчити із залежністю від російських енергоносіїв.

Резолюції Парламентської асамблеї НАТО є політичними заявами, які формально не обов'язково виконувати, але до яких прислухаються в країнах-членах Північноатлантичного союзу.

Нагадаємо, 11 жовтня ПА НАТО ухвалила резолюцію "Солідарність з Україною", в якій засуджує анексію Криму, агресію Росії на сході України, укладення українських громадян, переслідування кримських татар та українців у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram