ГоловнаПолітика

У День захисника України на будівлях вивісять державні прапори, - указ

До 14 жовтня прапори з'являться на будівлях органів місцевого самоврядування, підприємств та установ

У День захисника України на будівлях вивісять державні прапори, - указ
Фото: QHA

Президент Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким у День захисника України, який вперше відзначатиметься 14 жовтня, пропонується вивішувати державний прапор на будівлях органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та об'єднань громадян.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"Президент підписав Указ, згідно з яким щорічно у День захисника України (14 жовтня) пропонується органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям та об'єднанням громадян установлювати (вивішувати) Державний Прапор України. Відповідні зміни внесені до статті 3 Указу Президента України від 23 серпня 2004 року № 987 "Про День Державного Прапора України", - йдеться в повідомленні.

Торік Порошенко переніс День захисника Вітчизни з 23 лютого на 14 жовтня. На думку Українського інституту національної пам'яті, саме день Покрови має стати Днем захисника Вітчизни, тому що 14 жовтня було одним з найважливіших для запорізьких козаків - у цей день вони проводили свої ради, на яких обирали нового гетьмана чи отамана. 14 жовтня також вважається днем створення УПА.

14 жовтня - державний вихідний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram