ГоловнаПолітика

Терористів, які воюють в Україні, готують на 197 базах, - Грицак

Бази розташовані на Донбасі, в Криму, Абхазії, Придністров'ї та Росії.

Терористів, які воюють в Україні, готують на 197 базах, - Грицак
Фото: Макс Требухов

СБУ має відомості про існування 197 баз для підготовки терористів "ДНР" і "ЛНР".

Як передає кореспондент LB.ua, про це на брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак.

За його словами, 58 баз із загального числа розташовані на території "ДНР", 53 - "ЛНР", 29 - у Криму, 1 - у Придністров'ї та 1 - в Абхазії. Решта - у Ростовській області.

Крім того, очільник відомства повідомив, що російські офіцери, які займаються підготовкою бойовиків, після приїзду в Україну змінюють дані про себе, в тому числі прізвище. Ім'я та по батькові, як правило, залишають.

"Від початку конфлікту ми задокументували 56 громадян Росії, які воювали проти нас у тому чи іншому вигляді", - зазначив Грицак. Відповідаючи на запитання, чому так мало, голова СБУ зазначив: "Як правило, на перед виставляють так званих ополченців, самі ж росіяни стоять зізаду".

Разом з тим, Грицак зазначив, що Росія утилізує на території України не лише зброю, а й людський ресурс.

"Росія утилізує не тільки старі БК - це набагато дешевше, ніж на заводах, а й людський ресурс. Ми знаємо, що в Росії було кілька хвиль амністії, і багато з тих, кого звільнили, вирушили воювати в Україні", - розповів глава відомства.

Крім того, він повідомив, що в Україні перебувають 6-9 тисяч російських військовослужбовців на постійній основі. Ще близько 50 тисяч - розосереджені вздовж кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram