ГоловнаПолітика

Генпрокуратура 10 місяців не розслідує справу Кузьміна, - адвокат

Провадження стосовно одіозного заступника генпрокурора можуть закрити.

Генпрокуратура 10 місяців не розслідує справу Кузьміна, - адвокат
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура вже близько 10 місяців не розслідує кримінальне провадження, порушене стосовно одіозного екс-заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua розповів адвокат Кузьміна Андрій Федур.

"Кузьмін - заручник Шокіна. Розслідування його справи призупинили, і вже близько 10 місяців ніяких слідчих дій не проводиться. Якщо поновиться розслідування - закінчиться визначений законом термін для цього - 12 місяців. І справу доведеться закрити (за аналогією зі справою слідчого Войченка - ред.). А Шокіну дуже цього не хочеться, йому це невигідно", - зазначив Федур.

За словами адвоката, справу Кузьміна розслідують так довго, оскільки в ній, як у справі Войченка, немає події злочину.

"У чому підозрюють Войченка і Кузьміна? У підбурюванні суддів для прийняття завідомо неправосудного рішення. Коли ми опитали десяток суддів, виявилося, що лише одна суддя упізнала Войченка, оскільки перевіряла його документи для посвідчення особи. Що стосується Кузьміна, всі судді заявили, що ніде з ним з цього приводу не перетиналися. Кузьмін ніколи не був у Печерському суді", - заявив Федур.

За даними адвоката, цією справою в ГПУ займаються близько 10 слідчих, усього задіяно близько 20 чоловік.

Нагадаємо, в травні 2014 року головне слідче управління Генпрокуратури почало досудове розслідування за фактом організації в 2010 році тодішнім першим заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним незаконного затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Також його звинувачують у підбурюванні судді Печерського суду столиці до арешту Луценка.

Ренат Кузьмін, перебуваючи на посаді першого заступника генпрокурора, отримав прізвисько "кат". Під його керівництвом направлені до суду справи щодо екс-міністра МВС Юрія Луценка, колишнього заступника міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука, екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, які згодом відбували покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram