ГоловнаПолітика

Порошенко розгляне петицію з вимогою штрафувати за сміття

Порушник має знати, що, викидаючи сміття на вулицю, ризикує викинути половину місячної зарплати.

Порошенко розгляне петицію з вимогою штрафувати за сміття
Фото: Нелли Вернер

Електронна петиція до Президента України Петра Порошенка з вимогою ввести великі штрафи за викинуте на вулиці сміття набрала більше ніж 25 тисяч підписів.

Це випливає з даних, розміщених на сервісі петицій на сайті Президента.

"Міста України страждають від того, що наші співвітчизники часто кидають сміття прямо під ноги: упаковку від морозива, пачку від сигарет, що завгодно. Двори багатоповерхівок часто схожі на звалища. Це дійсно викликає депресію в людей, для яких це неприйнятно, і бажання втікати в іншу країну. Система штрафів за викидання сміття в недозволеному місці не працює, не працює адмінпротокол через складність. Оштрафувати людину, яка насмітила, має бути максимально просто", - йдеться в тексті петиції.

Як зазначають автори петиції, громадські організації оперативно допоможуть вивчити досвід інших країн і запропонують шляхи їх реалізації в Україні.

"Великі штрафи, що накладаються на осіб-забруднювачів, у справі боротьби із забрудненням відіграють ключову роль і є найефективнішим мотиватором. Ті, хто викидає "бичок" під бордюр або на клумбу, повинні знати, що вони ризикують викинути половину місячної зарплати", - зазначають автори петиції.

Нагадаємо, раніше Порошенко надав відповідь на петицію, підписанти якої зажадали переглянути ліквідацію Дельта банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram