ГоловнаПолітика

МВС підтвердило втечу братів Кацуб

Заповзятливі брати розікрали сотні мільйонів гривень.

Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук братів Сергія й Олександра Кацуб.

Інформацію про розшук оприлюднено на сайті МВС у розділі "Особи, які переховуються від органів влади".

Сергій Кацуба зник з поля зору правоохоронців 27 вересня, а Олександр - 25 вересня. Видано санкцію суду на їхнє затримання.

Нагадаємо, брати Кацуби - сини чинного нардепа з групи "Партія "Відродження", екс-регіонала Володимира Кацуби. Сергій Кацуба був заступником голови правління НАК «Нафтогаз України» з липня по грудень 2012 року. У зв'язку з тим, що він обрався до Ради від Партії регіонів, його посаду зайняв Олександр Кацуба. Він протримався на посаді до липня 2014 року.

Навесні 2014 року проти братів порушили кримінальну справу. Їх звинувачують у злочинній змові з метою розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах. За даними слідства, Олександр Кацуба зловживав службовим становищем на посаді заступника голови правління "Нафтогазу". Зокрема, Кацуба підписав акти виконаних робіт на загальну суму майже в 285 млн гривень за нібито проведені дослідження нафтогазових родовищ на шельфі Чорного моря. Кошти перерахували ТОВ "Універсальне комерційне товариство", яке за підсумками перевірки виявилося фіктивною компанією, оформленою на підставну особу. На думку слідства, ТОВ не проводило жодних робіт, не маючи для цього ні спеціальної техніки, ні фахівців. Отримані в держпідприємства кошти виводили в конвертаційні центри і переводили в готівку. Правоохоронці впевнені, що організатором злочинної схеми виступив Сергій Кацуба, а реалізовував її Олександр Кацуба, який зайняв його місце.

ГСУ МВС також висуває братам звинувачення в спробі розкрадання у НАК "Нафтогаз України" 3,4 мільярда кубометрів газу. НАК уклав договір з ТОВ "ГАЗУКРАЇНА-ТРЕЙДИНГ" на постачання природного газу, який повинен відпускатися тільки за передоплатою. Однак влітку 2013 року Кацуба підписав з фірмою додаткову угоду на постачання 3,4 млрд кубометрів газу ціною майже 12 млрд гривень без попередньої оплати.

Напередодні з'явилася неофіційна інформація, що брати Кацуби втекли з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram