ГоловнаПолітика

МЗС вимагає від Ради ухвалити безвізовий пакет до листопада

Проте парламент іде на перерву.

МЗС вимагає від Ради ухвалити безвізовий пакет до листопада
Фото: sled.net.ua

Верховна Рада повинна прийняти до початку листопада пакет законопроектів, необхідних для введення безвізового режиму з Євросоюзом, заявила заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

"У нас ще на початку листопада має відбутися зустріч старших посадових осіб. Я повинна там представити те, що ми зробили після того, як місії поїхали з України. І тому для нас дійсно було дуже важливо, щоб цей пакет законів був прийнятий. І зараз я буду звертатися до шановних колег-депутатів, щоб вони ще попрацювали кілька тижнів, щоб до початку листопада ми встигли прийняти всі необхідні закони для того, щоб це не було тим каменем спотикання, який буде перешкодою в принципі подальшим нашим діям", - заявила вона в ефірі "5 каналу".

Нагадаємо, в четвер засідання Верховної Ради було присвячене розгляду пакету законів, необхідних для безвізового режиму. Депутати прийняли в першому читанні п'ять законопроектів із цього пакету. Також у цілому ухвалили два закони, які вводять фінансування політичних партій в Україні з держбюджету.

Наступне після 9 жовтня пленарне засідання Верховної Ради відбудеться 3 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram