ГоловнаПолітика

США спростували відкликання Пайєтта через критику Шокіна

Ігор Кононенко вигадав слова Джозефа Байдена.

США спростували відкликання Пайєтта через критику Шокіна
Фото: www.dyvys.in

США спростували відкликання невдовзі свого посла в Україні Джеффрі Пайєтта.

Про це сказано в офіційному коментарі речника посольства США в Україні Джонатана Лаллі у зв'язку із заявою заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка. Той сказав, що Президент Петро Порошенко в розмові з віце-президентом США Джозефом Байденом нібито вказав на неприйнятну жорсткість критики Пайєттом Генпрокуратури.

"Наскільки мені відомо, Президент у жорсткій формі сказав Байдену, що послові США Джеффрі Пайєтту не варто було б робити заяву про якість роботи Генеральної прокуратури під керівництвом Віктора Шокіна. У відповідь той погодився і сказав, що в лютому наступного року Пайєтта відкличуть з Києва", - переказало вчора слова Кононенка агентство "РБК Україна".

Лаллі, коментуючи заяву Кононенка, зазначив, що Байден не говорив цих слів.

"Багато хто з вас просили прокоментувати чутки, які циркулюють... з приводу висловлювань, нібито зроблених віце-президентом США Байденом. Ви можете зв'язатися з офісом віце-президента, але вони скажуть вам те саме, що і я, - ці повідомлення є фейковими", - зазначив спікер посольства США.

На підкріплення своїх слів він навів слова заступника секретаря Держдепартаменту США Вікторії Нуланд на слуханнях у четвер у сенатському комітеті з міжнародних відносин.

"(Україна, - ред) залишається ще виконати багато важкої роботи, щоб позбутися повальної корупції в уряді та суспільстві, на кожному рівні; стабілізувати економіку; вивільнитися з лещат корумпованих державних підприємств і олігархів; реформувати судову систему", - сказала Нуланд.

Серед ключових кроків, які має зробити Україна, Нуланд назвала "створення заново Генпрокуратури, за прикладом того, як була створена поліція". На думку заступника секретаря Держдепартаменту, ГПУ повинна стати "установою, яка служить громадянам України, а не обдирає їх", і очиститися від "брудних" співробітників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram