ГоловнаПолітика

Замах на Парубія скоїв громадянин РФ

Життя віце-спікера двічі наражалося на небезпеку.

Замах на Парубія скоїв громадянин РФ
Фото: 24tv.ua

Замах на нинішнього віце-спікера Верховної Ради Андрія Парубія в грудні 2014 року здійснив громадянин Російської Федерації.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" розповів сам Парубій.

Нагадаємо, торік у грудні біля готелю "Київ" у нього кинули бойову гранату. Раніше Парубій цей інцидент не коментував, тепер же вирішив розкрити подробиці.

За його словами, колишні співробітники управління Держохорони організували за ним стеження, були також підключені співробітники спецслужб.

"Було багатоденне стеження, аналіз усіх пересувань тощо. Не виключено, також мало місце прослуховування мобільного. Тому що саме після того, як я повідомив, що зараз вийду на вулицю, вони (екс-співробітники УДО, - ред.) дали сигнал громадянину Росії, який, власне, кидав гранату. Це була бойова граната, її кинули мені під ноги. За цілком неймовірним збігом обставин граната ця закотилася за бордюр і більшість осколків пішло в бордюр, у припарковані машини, а не в людей, яких там було досить багато", - розповів віце-спікер.

"Коли працівники міліції пішли за нападником, він кинув ще одну бойову гранату, і вона, на жаль, поранила одного із співробітників МВС. Про це також мало хто знає, але вона також поранила самого нападника. Надалі простежити його пересування вдалося, багато в чому, саме за залишеними ним слідами крові. Можу стверджувати, що те, що трапилося, - замовлення з Росії. Замах на мене, Андрія Парубія, - замовлення вищого керівництва РФ. Зараз у суді триває розгляд з цього приводу", - додав він.

Нині у цій справі, за словами Парубія, триває судовий розгляд. Нападник зумів залишити територію України.

Разом з тим віце-спікер прокоментував і невдале викрадення його і Сергія Пашинського з метою вивезти їх до Росії і публічно судити за події 2 травня в Одесі.

Нагадаємо, інформація про це з'явилася в квітні цього року. Її озвучив сам Парубій за рекомендацією спецслужб, від яких її отримав, - щоб зіграти на випередження.

Тоді ж Сергій Пашинський у коментарі LB.ua назвав ім'я людини, яка стояла за підготовкою спецоперації, - екс-міністр МВС Віталій Захарченко. Андрій Парубій також дотримується цієї версії.

"Думаю, озвучена Пашинським версія має серйозні передумови", - резюмував віце-спікер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram