ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив інфраструктурні проекти з прем'єром Казахстану

Також обговорили диверсифікацію газопостачання в Україні та розширення транспортної інфраструктури для перевезення вантажів з Азії до Європи.

Президент України Петро Порошенко розпочав офіційний візит до Республіки Казахстан із зустрічі з прем'єр-міністром Карімом Масимовим.

Фото: president.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як наголошується в повідомленні, Порошенко привітав завершення переговорів щодо вступу Казахстану до Світової організації торгівлі. "Запуск зони вільної торгівлі України з Європейським Союзом з 1 січня 2016 року і членство Казахстану в СОТ створять додаткові можливості для посилення торгово-економічного співробітництва між нашими країнами", - підкреслив Президент.

Співрозмовники обмінялися досвідом впровадження реформ у своїх країнах.

Порошенко і Масимов обговорили низку інфраструктурних проектів, в яких можуть взяти участь українські виробники. Зокрема, проекти в будівельній, машинобудівній, нафтогазової та аграрній галузях.

Президент України і прем'єр-міністр Казахстану також обговорили питання диверсифікації газопостачання в Україні.

Окрему увагу було приділено питанню розширення транспортної інфраструктури для перевезення вантажів з Азії до Європи через Казахстан і Україну. Йдеться про проект у рамках ініціативи "Економічний пояс шовковий шлях" за маршрутом Західний Китай - Західна Європа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram