ГоловнаПолітика

Нуланд: Росія залишиться під санкціями, поки Україна не отримає контроль над кордоном

Захід продовжить обмежувальні заходи, введені через агресію на Донбасі.

Нуланд: Росія залишиться під санкціями, поки Україна не отримає контроль над кордоном
Фото: EPA/UPG

Санкції, застосовані США і ЄС щодо Росії, не буде знято, поки Україна не відновить контроль над своїм східним кордоном, заявила заступник Держсекретаря США Віктория Нуланд.

"ЄС продовжує бути з нами, заявляючи, що пом'якшення санкцій не буде, поки повною мірою не будуть виконані Мінські угоди. Це означає: доти, поки Україна не матиме суверенітету над своїм східним кордоном", - - заявила вона, виступаючи на слуханнях у комітеті із закордонних справ сенату Конгресу США, передає ТАСС.

"З урахуванням того, що терміни (реалізації) мінських домовленостей зсуваються, на це, ймовірно, буде потрібно більше часу, ніж ми спочатку розраховували. Таким чином це, мабуть, означає, що нам доведеться забезпечувати якесь продовження (санкцій) у наступному році", - додала Нуланд.

США і ЄС запровадили два види санкцій проти Росії - у зв'язку з анексією Криму і агресією на Донбасі. Зняття санкцій щодо другого пакета прив'язане до виконання Мінських угод. Що стосується санкцій, введених через анексію Криму, то вони залишаться доти, поки півострів буде залишатися під російською окупацією. Напередодні Нуланд ще разі підтвердила це українській службі "Голосу Америки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram