ГоловнаПолітика

Порошенка просять втрутитися в ситуацію з виборами в Маріуполі

Гендиректори місцевих метзаводів надіслали звернення Президентові України.

Порошенка просять втрутитися в ситуацію з виборами в Маріуполі
Фото: EPA/UPG

Спроба міської виборчої комісії отримати повний політичний контроль і над районними, і над дільничними комісіями, веде до зриву місцевих виборів у Маріуполі. Сьогодні генеральні директори маріупольських метпідприємств Юрій Зінченко та Енвер Цкітішвілі виступили з відкритим зверненням до Президента України Петра Порошенка.

Вони просять очільника країни втрутитися в ситуацію і покласти край виборчому беззаконню, пише РБК-Україна.

"Рейтинг цих партій в Маріуполі вкрай низький, і в разі чесного голосування бажаного результату їм не отримати. Тому вони всіляко мають намір провести вибори за своїм сценарієм або, в крайньому випадку, організувати зрив голосування", - заявив Юрій Зінченко.

Свою точку зору на події висловив і Енвер Цкітішвілі. "На непідконтрольних більшості членів міської територіальної виборчої комісії (ТВК) виявляється неприкритий тиск, їм погрожують прямо під час засідань", - заявив він.

Юрій Зінченко та Енвер Цкітішвілі у зв'язку з реальною загрозою зриву місцевих виборів у Маріуполі оприлюднили звернення до Президента України Петра Порошенка.

"Закликаємо Вас звернути увагу на відверте беззаконня, яке твориться у Маріуполі фактично від імені Вашої політичної сили. Як Глава держави ви заявили про необхідність проведення в Маріуполі місцевих виборів. І жителі міста щиро вдячні вам за підтримку їх права самостійно обирати собі владу. Проте дії окремих "організаторів" виборчого процесу змушують засумніватися в можливості реалізувати це право. Незважаючи на небезпеку, півтора року тому маріупольці пішли на вибори, і більшість підтримала вас. Люди розуміли, що країні потрібен новий президент, і вибрали, на їхній погляд, найдостойнішого з кандидатів. Маріуполь обстрілювали. Гинули наші жителі. Але ми об'єдналися і впоралися зі своїми проблемами, ми вистояли! І сьогодні не можна дозволити позбавити Маріуполь права вибору. Ми вимагаємо чесних і прозорих виборів до місцевих рад. Ми звертаємося до Президента України, міністра внутрішніх справ, правоохоронних органів: зупиніть свавілля в Маріуполі. Не дайте безумцям позбавити маріупольців права голосу", - заявили вони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram