ГоловнаПолітика

У Дніпропетровській області заплановано запуск ще 60 електронних послуг

Станом на сьогодні в регіоні запроваджено понад 50

У Дніпропетровській області заплановано запуск ще 60 електронних послуг
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

Центр допомоги учасникам АТО у Дніпропетровській області запустив кілька програм, спрямованих на соціальну адаптацію бійців. Днями для них стартували безкоштовні курси англійської.

Як повідомляє прес-служба ОДА, до них приєдналися вже 60 демобілізованих, набір у групи триває. Крім того, вже півтора місяця тривають IT-курси, якими зацікавилися 24 бійці. Заплановано запуск проекту у Кривому Розі, а також можливість навчання он-лайн.

Для військових працює також гаряча лінія психологічної підтримки військових. Як повідомляють, консультаціями скористалися понад 500 бійців.

Крім того, йдеться в повідомленні ОДА, у Дніпропетровській області успішно діють електронні адмінпослуги і здійснюють держзакупівлі в режимі он-лайн.

"Ми працюємо за принципом "Є потреба - знаходимо можливість". Визначаємо актуальні питання і вирішуємо їх. Сьогодні ми маємо величезний досвід у реалізації інноваційних проектів і готові ділитися ним з усією країною", - зазначив губернатор Валентин Резніченко.

При цьому наголошується, що центр допомоги учасникам АТО успішно працює 3 місяці. Допомогу в ньому отримали 1,5 тисячі демобілізованих і їхніх сімей. А представництва центру відкрили у 22 районах Дніпропетровської області.

Крім того, у прес-службі нагадали, що в області в режимі он-лайн можна оформити субсидію, виплату при народженні дитини, довідку про доходи, зареєструвати авто з пробігом у МРЕВ і отримати понад 50 адмінпослуг.

"250 структурних підрозділів ОДА вже працюють у системі електронних торгів Prozorro. У процесі ми стикалися з чиновниками, які з недовірою ставилися до системи, однак знаходили підхід до кожного, переконували і ламали бар'єри у свідомості людей. Перехід на електронні закупівлі ProZorro відбувається набагато швидше, ніж очікували. Дніпропетровська ОДА та підпорядковані їй структури в електронному форматі вже запустили понад 200 торгів", - розповів голова регіону.

Як наголошують, у найближчій перспективі очікується запуск ще 60 електронних послуг: реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання, отримання ідентифікаційного номера у податковій, реєстрація в МРЕВ нових автомобілів, отримання і заміна водійських прав. На електронну форму до кінця року Дніпропетровщина планує перевести 80% всіх державних послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram