ГоловнаПолітика

Штурм будівлі луганського СБУ саботували силовики, - Парубій

Рішення ухвалювалося п'ять разів

Штурм будівлі луганського СБУ саботували силовики, - Парубій
Фото: 24tv.ua

Штурм будівлі СБУ в Луганську, захопленої бойовиками, у квітні минулого року не вдався через саботаж силових підрозділів і витік інформації.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" розповів перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

"Щонайменше п'ять разів ми приймали рішення про штурм будівлі СБУ у Луганську", - зазначив віце-спікер.

Говорячи про причини, з яких цей план не виконали, Парубій заявив:

"Саботаж силових підрозділів і витік інформації про наші дії. Ключове - саме саботаж підрозділів. Деякі з них потім залишилися на боці України, тому я б не хотів зараз деталізувати", - розповів він.

"Наведу приклад: є підрозділ Нацгвардії і йому визначено такий-то час для висування. Раптом приходить інформація про те, що підрозділ висунутися не може, оскільки заблоковано. Я сам виїжджаю на місце. Виявляється, там перед ними стоять сім чи вісім бабусь з якимись проросійськими транспарантами, як зараз ці плакати пам'ятаю: «Луганчани в луганчан стріляти не будуть». «Хлопці, - кажу, - вас же полк. Невже це - та причина, з якої ви не можете рухатися?». Тобто, такий класичний саботаж", - додав Парубій.

Докладніше читайте в повній версії інтерв'ю "Андрій Парубій: "В особистій розмові я неодноразово говорив Президентові Порошенку, що цей генпрокурор повинен піти у відставку"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram