ГоловнаПолітика

Олланд: рішення бойовиків перенести вибори - результат переговорів у Парижі

У Єлисейському палаці вважають, що це дозволить продовжити реалізацію мінських угод.

Олланд: рішення бойовиків перенести вибори - результат переговорів у Парижі
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд привітав оголошення "емісарів Донецька і Луганська" про перенесення місцевих виборів і висловив упевненість, що це дозволить продовжити реалізацію мінських домовленостей.

Офіційну заяву президента Франції у вівторок поширив Єлисейський палац, повідомляє Укрінформ.

"Президент Республіки привітав оголошення емісарів Донецька і Луганська про перенесення місцевих виборів. Це рішення є результатом обговорень "нормандського формату" у п'ятницю в Єлисейському палаці з паном Путіним, пані Меркель і паном Порошенком. Вони привели до відведення легкого озброєння від суботи", - йдеться в документі.

У Єлисейському палаці висловили впевненість, що це дозволить "продовжити реалізацію мінських угод, які є єдиним способом мирного врегулювання ситуації в Україні".

Раніше в Євросоюзі заявили, що досягнуті у вівторок в Мінську домовленості щодо проведення місцевих виборів на деяких територіях Донбасу сприятимуть повній імплементації мінських домовленостей.

"Заява  "Л/ДНР" дозволить належним чином підготуватися до проведення місцевих виборів на деяких територіях Донецької та Луганської областей згідно з українським законодавством, за стандартами ОБСЄ і під контролем з боку Бюро демократичних інститутів і прав людини. Втілення цього в життя буде фундаментальним кроком до повної імплементації Мінських домовленостей", - підкреслили в службі верховного представника ЄС Федеріки Могеріні.

Нагадаємо, що представники бойовиків ДНР і ЛНР на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську оголосили про перенесення місцевих виборів на наступний рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram