ГоловнаПолітика

Учасники "Самооборони Майдану" йдуть на вибори, в тому числі, від Радикальної партії і від "Батьківщини", - Парубій

"Самооборонівця" дозволили балотуватися від різних партій

Члени Всеукраїнської громадської організації "Самооборона Майдану" візьмуть участь у майбутніх місцевих виборах від різних партій.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" заявив перший віце-спікер Верховної Ради, глава "Самооборони" Андрій Парубій.

Нагадаємо, раніше про участь "Самооборони" у виборах заявляв заступник глави "Самооборони" Андрій Левус в інтерв'ю LB.ua. Пізніше стало відомо про намір брати участь у виборчих перегонах спільно з "Народним Фронтом", але після його об'єднання з БПП, "самооборонівці" балотуватимуться від різних політичних сил.

"Хочу ключове нагадати. "Самооборона" створювалася як надпартійна структура, і в тому був перший пункт наказу №1, який я підписав на Майдані. "Самооборона" є надпартійною структурою, і ще задовго до рішення "Народного фронту" з приводу участі або неучасті у виборах, на зборах обласних керівників, керівництво "Самооборони Майдану" ухвалило рішення, що ми обмежуємо участь у виборах лише переліком тих політичних сил, які є проукраїнськими, що члени "Самооборони Майдану" можуть брати участь у різних політичних силах з однією вимогою, що це будуть проукраїнські політичні сили. І, фактично, багато наших активістів з різних політичних партій", - зазначив Парубій.

Серед таких партій віце-спікер також назвав "Самопоміч", "Батьківщину", "Народний фронт", Радикальну партію.

"На самому початку нашого створення, у лавах були члени різних політичних партій. Був один ключовий момент на Майдані, що під час активних бойових дій на Майдані партійна приналежність не може бути вищою за оборону Майдану. "Самооборона Майдану" важливіша за будь-які партійні вказівки! Це та атмосфера, яку я ввів на Майдані, і дух, який ми культивували", - зазначив Парубій.

Повну версію інтерв'ю з Андрієм Парубієм дивіться сьогодні о 23:00 на телеканалі "24". Текстову версію очікуйте на сайті LB.ua найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram