ГоловнаПолітика

На виборах в обласні ради балотуються 16 губернаторів і 24% голів РДА

Усіх голів ОДА висунуто від партії "БПП. Солідарність"

На виборах в обласні ради балотуються 16 губернаторів і 24% голів РДА
Фото: Макс Требухов

На виборах депутатів обласних рад кандидатами стали 16 голів обласних державних адміністрацій (Вінницька, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська, Волинська, Львівська, Київська).

Як повідомляє громадянська мережа ОПОРА, усіх голів ОДА висунуто кандидатами від партії "Блок Петра Порошенка. Солідарність".

У всіх регіонах, де проходять вибори в обласні ради (крім Донецької і Луганської областей), балотуються 37 заступників губернаторів. При цьому 31 чиновник такого рівня (із 37) висувався від "БПП. Солідарність". "Рекорд" участі заступників губернаторів у виборах поставлено в Харківській області - тут від місцевої організації "БПП Солідарність" у депутати Харківської облради балотуються 6 заступників голови ОДА.

На виборах депутатів облрад у всіх регіонах кандидатами стали 114 голів РДА, що становить 24% від загальної кількості голів райдержадміністрацій в Україні. 462 РДА в районах, 10 РДА в Києві, крім окремих районів Донецької та Луганської областей, анексованого Криму і Севастополя. 110 зі 114 голів РДА також висунуті від "БПП. Солідарність".

Депутатами обласних рад мають намір стати 40 перших заступників і заступників голів РДА. При цьому 18 із 40 посадових осіб цього рівня були висунуті місцевими організаціями партії "БПП. Солідарність", семеро - від "Батьківщини", п'ятеро - від "Свободи", а також деяких інших партій.

ОПОРА закликає учасників виборів оголосити про перебування у відпустці на період проведення передвиборної агітації.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявив, що не має заперечень проти участі голів ОДА в місцевих виборах. "Понад те - я це вітаю, тому що це - тест, це перевірка на довіру людей до влади", - сказав Президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram