ГоловнаПолітика

Порошенко прогнозує скасування псевдовиборів бойовиків завтра

Вибори на Донбасі повинні відповідати українському законодавству і критеріям ОБСЄ.

Порошенко прогнозує скасування псевдовиборів бойовиків завтра
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко прогнозує, що самопроголошені "ДНР" і "ЛНР" 6 жовтня оголосять про скасування виборів, які мали відбутися не за українським законодавством.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Адміністрації Президента.

"Є інформація, що завтра бойовики оголосять про відміну псевдовиборів 18 жовтня і 1 листопада", - наводить прес-служба слова Порошенка, які він сказав під час зустрічі з лідерами фракцій Верховної Ради.

Президент зазначив, що не існує іншого шляху врегулювання кризи на Донбасі, крім проведення виборів, які повинні відповідати українському законодавству і всім критеріям ОБСЄ.

При цьому Президент підкреслив принципову позицію про обов'язкову участь українських політичних партій, Центральної виборчої комісії, безперешкодної діяльності українських засобів масової інформації та наданні можливості тимчасово переміщеним особам Донбасу права участі в цих виборах.

Як відомо, у вівторок, 6 жовтня, в Мінську відбудеться чергове засідання Тристоронньої контактної групи.

Одразу ж після переговорів лідерів "нормандської четвірки" в Парижі представники "ДНР" і "ЛНР" заявили, що викладуть свою позицію за досягнутими домовленостями у вівторок.

Нагадаємо, раніше "ДНР" оголосила неузгоджені з Україною вибори на 18 жовтня, а "ЛНР" - на 1 листопада. Їх проведення фактично означало б зрив мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram