ГоловнаПолітика

Порошенко дозволив губернаторам іти на вибори

Президент доручив головам ОДА забезпечити проведення місцевих виборів на високому рівні

Порошенко дозволив губернаторам іти на вибори
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив головам обласних державних адміністрацій (ОДА) забезпечити бездоганне проведення місцевих виборів.

Про це він заявив на нараді з головами ОДА, інформує офіційний сайт президента.

За його словами, вибори мусять пройти на такому ж високому рівні, як були проведені президентська і парламентська кампанії. Порошенко також зазначив, що є кілька областей, в яких з тих чи інших причин не реєструють партії, що претендують на статус опозиційних.

"Право політичних сил брати участь у виборчому процесі має бути надійно захищеним, в тому числі і мною як президентом", - підкреслив Порошенко.

Він звернув увагу, що вперше у місцевих виборах в Україні бере участь така кількість міжднародних спостерігачів, у тому числі - делегації від Парламентської Асамблеї Ради Європи, ОБСЄ, Європарламенту. Президент доручив головам ОДА налагодити ефективну взаємодію зі спостерігачами та забезпечити швидку реакцію влади, правоохоронних органів на звернення спостерігачів.

"Кожному з вас виборці на місцях дадуть свою оцінку, і зрозуміло, що ви хвилюєтеся і переживаєте. Це природно. Але політична конкуренція має бути чесною, і в цій конкуренції ваші пости не дають вам жодних переваг", - підкреслив президент.

Він також зазначив, що не має заперечень проти участі голів ОДА у місцевих виборах.

"Понад те, я це вітаю, тому що це тест, це перевірка на довіру людей до влади", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 1 жовтня Європейський Союз виділив Україні 3,5 млн євро на проекти, спрямовані на проведення чесних місцевих виборів 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram