ГоловнаПолітика

В "Укренерго" проводять обшук (оновлено)

Ложкін завдав Григоришину удару у відповідь

В "Укренерго" проводять обшук (оновлено)
Фото: google.com.ua

В офісі Національної енергетичної компанії "Укренерго" проводять обшук, повідомляє видання INSIDER з посиланням на своє джерело.

Оновлення 12:20. Згодом директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко у своєму твіттері підтвердив інформацію про обшук.

"В "Укренерго" проходять слідчі дії (обшуки), які проводить департамент протидії злочинам у сфері економіки МВС спільно з Генпрокуратурою", - зазначив він.

Оновлення 14:30. Як повідомила прес-служба ГПУ агентство "Інтерфакс-Україна", в Головному слідчому управлінні триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами НЕК "Укренерго" в період 2010-2014 років.

Попередня кваліфікація кримінального правопорушення - ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Юрія Касіча звільнили з посади голови "Укренерго" і перевели на нижчу посаду у держкомпанії.

Це сталося після того, як прем'єр Арсеній Яценюк і голова Адміністрації президента Борис Ложкін показали президентові Петру Порошенку документи про спроби "Укренерго" завищити ціну будівництва високовольтної лінії на 140 млн гривень.

У неодавньому інтерв'ю бізнесмен Костянтин Григоришин зізнався, що Касіч отримав посаду голови "Укренерго" за його рекомендацією. У цьому самому інтерв'ю Григоришин назвав Ложкіна недостатньо освіченим для посади голови Адміністрації президента.

"Укренерго" здійснює диспетчеризацію енергосистеми України і передає електроенергію від електростанцій до мереж енергопостачальних компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram