ГоловнаПолітика

Порошенко назвав проривом надання Україні американської зброї

Зокрема, Україна отримає контрбатарейні станції великої дальності.

Порошенко назвав проривом надання Україні американської зброї
Фото: EPA/UPG

Надання Сполученими Штатами Америки оборонного озброєння Україні є «дипломатичним проривом української сторони».

Про це сказав президент України Петро Порошенко в інтерв'ю кільком українським телеканалам, повідомляє прес-служба голови Української держави.

Порошенко розповів, що під час останньої зустрічі з президентом США Барак Обама повідомив про підписання розпорядження про передачу Україні нових зразків озброєння.

«Це безумовний дипломатичний прорив української сторони, і я з цим вітаю і українських дипломатів, і українське військо, і український народ», - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що «це оборонне озброєння потрібне нам як повітря, бо це контрбатарейні станції великої дальності, що дозволяють нам підвищити ефективність оборонної спроможності української армії».

Радіолокаційні системи встановлять до кінця осені. Вартість такої установки - близько 1,5 млн доларів.

Рік тому США уже передавали схожі радари. Нагадаємо, масштабні постачання нелетальної військової допомоги з боку США були анонсовані в березні 2015 року. Тоді повідомляли, що Україна отримає дрони, прилади нічного бачення, радари для визначення мінометних і артилерійських позицій, системи зв'язку й інші засоби на загальну суму 75 млн доларів, а також 230 військових автомобілів Humvee.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram