ГоловнаПолітика

Київраду вдалося дедемонізувати, - Рєзніков

Секретар міськради розповів, як таємно запускав "Раду-4".

Київраду вдалося дедемонізувати, - Рєзніков
Фото: Макс Левин

Секретар Київської міської ради Олексій Рєзніков вважає, що новому складу ради вдалося позбутися корумпованого і демонізованого вигляду.

"Київрада минулої каденції мала демонізований вигляд. Як правило, приймалися певні рішення всупереч закону, процедурі, в інтересах окремо взятих замовників тієї чи іншої історії. Моя місія була, серед іншого, змінити вигляд корумпованої Київради і провести акцію, так би мовити, дедемонізаціі (як декомінузаціі). І сьогодні я можу абсолютно сміливо стверджувати, що мені це вдалося. Насправді механізм досить простий: дотримуватися процедур розгляду питань, прописаних у законодавстві та регламенті, і вимагати, щоб їх виконували інші", - сказав Рєзніков в інтерв'ю LB.ua.

Для цього у Київраді було встановлено нову систему голосування, яка унеможливила кнопкодавство.

"Як кажуть, не було б щастя, та нещастя допомогло... Після Майдану сесійна зала була в неробочому стані, зокрема, пошкоджена система голосування. Ми звернулися до розробників всіх систем для голосування в Україні - Інституту проблем математичних машин і систем НАНУ. Ми домовилися, що замовляємо "Раду-4" (яку, до речі, свого часу представив у парламенті Олександр Турчинов на посаді спікера), але паралельно нам відновлюють "Раду-3", щоб ми мали можливість працювати", - розповів Рєзніков.

"Встановлення "Ради-4" - це була наша таємниця з Віталієм Кличком, навіть депутати не знали, що ми справді вводимо систему із сенсорною кнопкою. І тільки після того, як ми вдвох перевірили роботу цієї системи, зробили цю інформацію публічною. До речі, потім до мене підходили окремі депутати з обуренням: як же тепер працювати", - додав він.

Повний текст інтерв'ю з Рєзніковим читайте на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram