ГоловнаПолітика

Меркель побачила спроби сторін виконувати мінські угоди

Канцлер розповіла про існування паризьких гарантій на виконання угод, досягнутих у Мінську.

Меркель побачила спроби сторін виконувати мінські угоди
Фото: dyvys.in

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляє про зусилля сторін конфлікту у виконанні мінських домовленостей.

Про це вона сказала на прес-конференції після переговорів у "нормандському форматі" (Україна, Франція, Німеччина та Росія).

"Президент Путін запевнив нас, що у тристоронній контактній групі підтримують принцип припинення вогню, і переговори між представниками української влади і сепаратистами повинні проводиться", - сказала вона.

Вона повідомила, що хоча домовленості, досягнуті в Мінську (Білорусь) 12 лютого, не виконуються в повному обсязі, все ж у їх виконанні є позитивна тенденція. "Є не тільки мінські гарантії, а й так звані паризькі гарантії того, що домовленості будуть виконуватися", - додала канцлер.

Меркель повідомила, що на зустрічі лідери країн обговорили кроки, які необхідно зробити для виконання мінських домовленостей. "У цілому можна говорити про позитивний настрій, що ми змогли добитися на сьогоднішній зустрічі і змогли обговорити важливі речі", - сказала вона.

Також Меркель спростувала зв'язок у вирішенні конфліктів в Україні та Сирії. "Зараз питання Сирії і питання Мінська для нас абсолютно різні, вони не пов'язані між собою. Ми не змішуємо одну проблему з іншою. Це абсолютно дві різні проблеми", - сказала Меркель.

Вона зазначила, що перемир'я в Україні триває навіть довше, ніж вони з Олландом сподівалися, і зараз перед учасниками переговорів стоять питання, які не досить детально розписані в "мінських домовленостях".

Канцлер підкреслила, що зараз дуже важливо досягти спільного погляду сторін конфлікту в Україні на порядок кроків, які повинні далі реалізовуватися.

Нагадаємо, зустріч Порошенка, Путіна, Олланда і Меркель завершилася у Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram