ГоловнаПолітика

Фірташ анонсував повернення в Україну

Приїзд олігарха очікується в листопаді.

Фірташ анонсував повернення в Україну
Фото: dmitryfirtash.com

Олігарх Дмитро Фірташ повернеться в Україну з Австрії, де він перебуває з весни 2014 року, в листопаді.

Фірташ повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що чекає письмового рішення віденського суду, який відмовив США в його екстрадиції.

"Справа в тому, що судове засідання тривало 13 годин, і процедура узгодження кінцевого тексту рішення займає досить багато часу. Я думаю, що на початку листопада мої адвокати отримають рішення суду. Як тільки це відбудеться, я поїду додому", - зазначив Фірташ.

Він уточнив, що Земельний суд Відня у кримінальних справах після розгляду справи повернув йому паспорт для виїзду за кордон. "Паспорт у мене, можу їхати в Україну хоч сьогодні. Але адвокати наполягають, що спочатку потрібно отримати рішення суду на руки", - пояснив бізнесмен.

Описуючи перші плани після повернення в Україну, Фірташ повідомив: "Поїду до Києва, потім - до мами".

Нагадаємо, Фірташа було заарештовано в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу 125 млн євро і зобов'язання не залишати Австрію. 30 квітня 2015 року цей же суд відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Фірташа в цю країну.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в кінці травня повідомив, що МВС надіслало Фірташу повістку на допит і проведення слідчих дій у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem та розкрадання державного майна України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram