ГоловнаПолітика

У мери Києва балотуються 29 кандидатів

Соцопитування показують, що найбільш рейтинговим кандидатом є Кличко.

У мери Києва балотуються 29 кандидатів
Фото: Макс Требухов

Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала 29 кандидатів у мери Києва на місцевих виборах 25 жовтня, повідомив голова Київського тервиборчкому Михайло Терещенко.

За його словами, остаточне рішення про реєстрацію кандидатів було ухвалене тервиборчкомом на засіданні, згідно з календарним планом, 1 жовтня.

Зокрема, за посаду мера боротимуться чинний мер Києва, голова КМДА Віталій Кличко від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", депутат Верховної Ради від фракції БПП Євген Рибчинський (самовисуванець), депутат Київради Сергій Гусовський як кандидат від партії "ВО "Самопоміч", депутат Ради Сергій Мельничук (самовисуванець) і Олександр Пузанов від партії "Опозиційний блок".

Також участь у виборах візьмуть Борислав Береза, який зареєстрований як кандидат від "Партії рішучих громадян", Олександр Омельченко - як кандидат від партії "Єдність", Геннадій Корбан - від партії "Українське об'єднання патріотів "УКРОП", Володимир Рубан - від партії  "Офіцерський корпус", Анастасія Білоус - від партії "Відродження України", Володимир Бондаренко - від партії" ВО "Батьківщина", Олександр Мирний - від ВО "Свобода", Сергій Думчев - від партії "Рух за реформи" і Василь Гацько від партії "Демократичний альянс".

Крім того, тервиборчком зареєстрував кандидатами в мери Києва Наталію Новак від "Громадянської позиції" і Любов Богаченко від партії "Жінки України", лідера партії "Блок Дарта Вейдера" Дарта Вейдера, Романа Михайлова від партії "Сила Людей" і Віктора Чорного від партії "Право народу".

Також зареєстровані екс-голова Київміськадміністрації Володимир Макеєнко, Тетяна Монтян від партії "Спільна дія", Ігор Мосійчук від Радикальної партії Олега Ляшка, Юрій Єхануров від партії "Відродження".

Крім того, зареєстровано Дмитра Павличенка від Української республіканської партії і Олексія Самохіна від партії "Автомайдан", самовисуванця Миколу Дульського і Олександра Матша з партії "5.10"

Питання реєстрації Геннадія Балашова від партії "5.10" переносилося через невідповідність дати проведення конференції територіальної організації термінам, вказаним законодавством, проте комісія таки зареєструвала Балашова кандидатом.

Згідно з результатами останніх соціологічних опитувань, найбільш рейтинговим кандидатом є Кличко.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня за винятком окупованих територій анексованого Росією Криму, Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram