ГоловнаПолітика

Геращенко: звинувачення Григоришина з'явилися тому, що йому не вдалося втридорога продати державі свої трансформатори

Поведінку російського олігарха розцінюють як боротьбу за місце під сонцем.

Геращенко: звинувачення Григоришина з'явилися тому, що йому не вдалося втридорога продати державі свої трансформатори
Фото: nfront.org.ua

Звинувачення російського олігарха Костянтина Григоришина на адресу українського уряду, висловлені в інтерв'ю "Українській правді", пов'язані з тим, що він не зміг отримати надприбуток за рахунок державного тендеру на закупівлю трансформаторів.

Про це заявив народний депутат Антон Геращенко, повідомляє видання "Гордон".

"Пан Григоришин після перемоги Майдану будував великі плани щодо розвитку Запорізького трансформаторного заводу. Він дуже хотів продавати трансформатори в особливо великих розмірах в Україну. Для цього, в тому числі, було поставлено певних осіб за його рекомендацією на посаду голови компанії "Укренерго". Про це він зізнається сам у своєму інтерв'ю. Проте угоду з постачання трансформаторів було скасовано - в тому числі тому, що правоохоронні органи України вказали президенту і прем'єр-міністру, що має місце спроба значного завищення вартості за цією угодою", - розповів Геращенко.

За словами народного депутата, після цього угоду було заблоковано, а в "Укренерго" намічено кадрові зміни.

"Тому я думаю, що Григоришин незадоволений тим, що, незважаючи на статус особи, наближеної до влади, у нього не виходить реалізувати проекти, які б суттєво покращили економічні показники роботи Запорізького трансформаторного заводу", - зазначив Геращенко.

Як підкреслив народний депутат, інтерв'ю Григоришина варто розцінювати, як елемент "боротьби за місце під сонцем, з-під якого його можуть просто-напросто прибрати після того, як були помічені бажання отримати надприбутки на цьому тендері".

"Я б рекомендував йому одержати українське громадянство, якщо він хоче показати, що переживає і піклується про Україну, і вчинити так, як багато людей, які зробили свій вибір, показавши таким чином, з ким вони - з Росією чи з Україною", - заявив Геращенко.

Також він закликав народного депутата від БПП Сергія Лещенка розслідувати угоди російського бізнесмена. "У мене немає інформації з приводу взаємозв'язку Лещенка та Григоришина, яку я міг би підтвердити або спростувати. Але якщо пан Лещенко найближчим часом вибухне журналістським розслідуванням про угоди Григоришина, це покаже його об'єктивність і незаангажованість. А якщо він буде займатися лише розслідуванням щодо тих осіб, про яких негативно відгукується пан Григоришин, то це може породжувати певні питання", - підкреслив Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram