ГоловнаПолітика

США виділили ще $7,5 млн для потерпілих на Донбасі

Зокрема, кошти підуть на постачання продовольства, предметів гігієни, медикаментів, будматеріалів.

США виділили ще $7,5 млн для потерпілих на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати Америки збільшили обсяг гуманітарної допомоги для потерпілих внаслідок конфлікту на сході України, виділивши ще 7,5 млн доларів.

Про це офіційно оголосили в середу в Державному департаменті США, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні Сполучені Штати оголосили про додаткові $7,5 млн гуманітарної допомоги для порятунку життя постраждалих під час конфлікту в Україні, в результаті чого загальна сума допомоги США з початку кризи досягла $69 млн", - сказано в документі.

При цьому уточнюється, що фінансування буде використовуватися для підтримки зусиль Міжнародного комітету Червоного Хреста з метою забезпечення критично важливої потреби захисту і допомоги. У тому числі, кошти підуть на підтримку зусиль з возз'єднання родин і постачання продовольства, предметів гігієни, медикаментів, будматеріалів, предметів домашнього вжитку.

Американська сторона при цьому знову закликала забезпечити повний і безперешкодний доступ до гуманітарної допомоги цивільних, які її потребують.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама делегував держсекретареві США право направити $20 млн на військову допомогу Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram