ГоловнаПолітика

Турчинов побачив загрозу російського вторгнення в будь-яку країну світу

Секретар РНБО попереджає, що операція може не обмежитися Сирією

Турчинов побачив загрозу російського вторгнення в будь-яку країну світу
Фото: rnbo.gov.ua

Дозвіл російського сенату використовувати збройні сили Росії за кордоном загрожує усім країнам світу, вважає секретар РНБО Олександр Турчинов.

Як повідомляється на сайті РНБО, Турчинов зазначив, що російські солдати і літаки ведуть війну на боці диктаторського режиму Башара Асада в Сирії вже понад місяць.

"Сьогодні ж для політичного прикриття своїх дій Путін у закритому режимі протягнув це рішення через Раду Федерації", - заявив він.

Турчинов звернув увагу на те, що цей документ приховується.

"Він ухвалювався в закритому режимі, і його текст не опубліковано. Тому можна припустити, що в ньому немає обмеження сирійською територією і небезпека може чекати будь-яку країну", - вважає секретар РНБО.

"Це ще одне свідчення того, що РФ не збирається припиняти зовнішню агресію і залишається однією з головних військових і терористичних загроз для світової спільноти", - підсумував він.

Нагадаємо, вранці 30 вересня Рада Федерації дозволила використовувати військово-повітряні сили за кордоном. За словами глави адміністрації президента Сергія Іванова, Росія використовуватиме тільки військово-повітряні сили для боротьби з бойовиками "Ісламської держави" на території Сирії. При цьому він уточнив, що мова не йде про наземну операцію.

Росія вже завдала першого авіаудару по позиціях ІД у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram