ГоловнаПолітика

Порошенко закликав ООН ввести на Донбас миротворців

Президент нагадав організації про внесок України у підтримку міжнародного миру і безпеки.

Порошенко закликав ООН ввести на Донбас миротворців
Фото: EPA/UPG

Місія ООН з підтримки миру на окупованих територіях України спроможна забезпечити виконання російською стороною і проросійськими сепаратистами своїх зобов'язань за мінськими угодами.

Про це заявив з трибуни 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент Петро Порошенко, передає Укрінформ.

"Внесок України у справу підтримки міжнародного миру і безпеки дає нам моральне право розраховувати на таку ж допомогу від Організації в той момент, коли це питання для моєї країни має життєво важливе значення. Спеціальна операція з підтримки миру на Донбасі під егідою ООН могла б стати дуже корисним інструментом, який сприяв би реалізації мінських угод", - заявив Президент.

Водночас він підкреслив, що Україна прагне слідувати букві і духу мінських угод. "Ми вимагаємо такого ж підходу від інших сторін, що підписали їх, але які останнім часом вдаються до мови шантажу. В іншому разі немає ніякої альтернативи санкціям, навіть потрібно їх зміцнювати, як і немає альтернативи мирному врегулюванню кризи", - зазначив Порошенко.

Президент України підкреслив важливість забезпечення повного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх окупованих територій, виведення російських збройних сил, військової техніки, а також найманців з території України, відновлення повного контролю України над державним кордоном з Росією.

"Свободи, миру, поваги до суверенітету і територіальної цілісності - Україна більше не вимагає нічого. Проте на менше ми не згодні", - підкреслив Президент України.

Нагадаємо, також Порошенко з трибуни ООН звинуватив Росію у фінансуванні тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram