ГоловнаПолітика

Обама зажадав від Путіна виконувати Мінські угоди

Зустріч була присвячена Україні та Сирії.

Обама зажадав від Путіна виконувати Мінські угоди
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама під час зустрічі зі своїм російським колегою зажадав від РФ виконувати зобов'язання згідно з Мінськими угодами.

Як повідомляє "Бі-бі-сі", перемовини тривали майже вдвічі довше від запланованих 55 хвилин. За словами представника американської адміністрації, половину часу сторони присвятили ситуації в Україні, решту - сирійському конфлікту.

Як повідомив представник Білого дому, Барак Обама висловив Путіну свою стурбованість перебігом виконання досягнутих у Мінську домовленостей про врегулювання конфлікту на сході України і, зокрема, намірами "ДНР" і "ЛНР" провести місцеві вибори.

Щодо Сирії, то президенти США і Росії домовилися проводити прямі переговори на рівні військових двох країн, щоб уникнути конфліктів під час потенційних військових операцій у Сирії, повідомляє Reuters.

Обидва лідери погодилися, що необхідно шукати політичне рішення сирійського питання, однак розійшлися в думках щодо майбутнього Башара Асада. На думку Обами, стабільність у Сирії неможлива, допоки Асад є при владі.

Водночас Путін назвав дії нинішньої коаліції проти ІД у Сирії незаконними і додав, що вирішувати долю Башара Асада повинні не західні лідери, а самі сирійці.

Путін також заявив, що про жодні наземні операції російських військ у Сирії не йдеться і йтися не може. При цьому він не виключив можливості авіаударів по терористах. Він зазначив, що робота в боротьбі з терором повинна йти паралельно з політичними процесами в самій Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram