ГоловнаПолітика

Путін "не помітив" демаршу Порошенка на Генасамблеї ООН

Російський президент розповів про зустріч з Обамою.

Путін "не помітив" демаршу Порошенка на Генасамблеї ООН
Фото: http://kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін після зустрічі з американським лідером Бараком Обамою відповів на запитання російських журналістів.

Розшифровка спілкування Путіна з ними доступна на сайті Кремля.

Про Україну російський президент обмежився кількома обтічними фразами, на відміну від теми Сирії, якій він приділив значно більше уваги.

"Щодо сьогоднішньої зустрічі: вона була дуже корисною і, що особливо приємно, дуже відвертою. Мені здається, що наші американські партнери доволі чітко виклали свою позицію з дуже багатьох питань, у тому числі і щодо врегулювання ситуації в Україні, і із сирійської проблематики - взагалі з близькосхідної", - сказав він.

На запитання, чи можливе збільшення ролі США у врегулюванні кризи на Донбасі, Путін відповів, що "Сполучені Штати і так достатньо активно беруть участь, хоча це і не висувається на передній план так, як робота Росії, Франції та Федеративної Республіки Німеччина в рамках так званого "нормандського формату".

"Попри це, Сполучені Штати певною мірою стоять за спиною київської влади, вони в постійному контакті з європейцями. Але і в нас, між Росією і Сполученими Штатами, налагоджено добрий діловий контакт за лінією Міністерства закордонних справ і Держдепу на постійних засадах. І сьогоднішні консультації засвідчили, що наші американські колеги - в матеріалі цілком і повністю і, звичайно, впливають на цей процес", - сказав Путін.

Російського президента також попросили прокоментувати те, що Президент Петро Порошенко на чолі української делегації демонстративно покинув зал під час його промови на Генасамблеї.

"По-перше, я ніколи не переходжу на особистості. Ніколи, тому що практика і досвід показують, що особисті контакти завжди можуть придатися для міждержавних відносин, у вирішенні питань, у яких зацікавлені мільйони людей. Тому особисті амбіції краще залишити про себе, про запас. Це перше. Друге. Я не помітив, що Президент України не був на моїй промові. По-третє, мені це, взагалі-то, було і не дуже важливо, щоб були всі без винятку. Тим паче, ті, кому це нецікаво, і не повинні там бути", - відповів він.

Нагадаємо, зустріч Путіна й Обами відбулася вперше за два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram