ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив із Дудою реформи і Донбас

Президент Польщі відвідає Україну ще до кінця року.

Порошенко обговорив із Дудою реформи і Донбас
Фото: president.gov.ua

У рамках 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Голова держави високо оцінив послідовну і тверду підтримку Польщею зусиль України, спрямованих на встановлення миру і політичне врегулювання ситуації на Донбасі. Під час зустрічі Анджей Дуда зазначив, що Польща була і залишатиметься надійним союзником України у відстоюванні суверенітету і територіальної цілісності, у реалізації проєвропейських реформ", - йдеться в повідомленні.

Голови двох держав також обговорили ситуацію на Донбасі.

"Президент Польщі акцентував увагу на неприйнятності "заморожування" конфлікту. Петро Порошенко й Анджей Дуда засудили проведення псевдовиборів на окупованих територіях і погодилися, що в разі їхнього проведення слід посилити військово-технічну допомогу Україні та посилити санкції проти Росії", - зазначили в АП.

Президенти України та Польщі також обмінялися думками з актуальних питань двостороннього порядку денного, а також розвитку співпраці в Східній Європі, зокрема у форматі «Вишеградська четвірка + Україна», домовилися про наступну зустріч у цьому форматі і про візит президента Дуди в Україну цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram