ГоловнаПолітика

Чубаров розповів, коли Порошенко запропонує Раді скасувати ВЕЗ у Криму

Відколи закон про ВЕЗ набув чинності, на території Криму офіційний товарообіг досягнув $1,04 млрд.

Чубаров розповів, коли Порошенко запропонує Раді скасувати ВЕЗ у Криму
Фото: Сергей Нужненко

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров розраховує на те, що Президент Петро Порошенко 5-11 жовтня внесе до парламенту законопроект про скасування вільної економічної зони (ВЕЗ) "Крим".

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми сьогодні, виконуючи розпорядження Президента, яке він дав чиновникам свого апарату, провели невелику нараду з юристами. Дуже сподіваюся, що буквально на початку наступного тижня - а він буде пленарним у Верховній Раді - буде зареєстровано поданий Президентом законопроект щодо скасування вільної економічної зони", - сказав він.

За словами Чубарова, відколи закон про ВЕЗ набув чинності на території Криму, офіційний товарообіг досягнув 1,04 млрд доларів.

"Це тільки та частина, яку ми бачимо. Що з іншого боку - ми не знаємо, це величезні кошти, які в Крим потрапляють до тих окупантів, які на ці кошти відсилають бандитів в наші будинки, вбивають наших людей. Тут є різні моменти, які говорять про аморальність торгівлі материкової України з окупованим Кримом, а через нього і з Росією", - сказав він.

Чубаров підкреслив, що ухвалення закону про скасування ВЕЗ буде першим досягненням блокади анексованого Росією Криму.

Нагадаємо, 12 серпня 2014 року Рада створила вільну економічну зону на території Криму і врегулювала здійснення податкового та митного контролю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram