ГоловнаПолітика

Делегація РФ покинула зал Генасамблеї ООН під час промови Порошенка

У залі залишився один російський дипломат

Делегація РФ покинула зал Генасамблеї ООН під час промови Порошенка
Фото: president.gov.ua

Російська делегація покинула зал Генеральної Асамблеї ООН під час виступу президента Петра Порошенка на Саміті з глобальному порядку денного в галузі розвитку.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС із посиланням на джерело в дипломатичних колах.

"Ми покинули залу на знак протесту проти відверто політизованої й агресивної промови, яка абсолютно не відповідала заявленій темі саміту", - заявило джерело.

За даними агентства, в залі залишився один російський дипломат. Відповідаючи на запитання про те, чому цього дипломата все-таки залишили на місці делегації, співрозмовник заявив, що "російська сторона має звичку слухати своїх опонентів і не залишати їхні промови цілковито без уваги".

Зі свого боку джерело РИА Новости стверджує, що зал покинув тільки постпред Росії в ООН Віталій Чуркін, а в залі залишилася частина представників РФ. При цьому голова МЗС РФ Сергій Лавров перебував у залі очікувань, оскільки його промова була відразу після Порошенкової.

"Неправильно стверджувати, що російська делегація покинула зал під час промови українського лідера. Зал покинув тільки керівник, при цьому значна частина делегації перебувала в залі. Щодо Лаврова, він нікуди не йшов, а чекав на свою чергу вийти на трибуну (згідно з порядком виступів) у кімнаті для очікування", - заявив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, під час своєї промови Порошенко заявив, що Україна разом з державами-партнерами докладає максимум зусиль для врегулювання конфлікту на Донбасі мирними дипломатичними засобами. За його словами, один день війни обходиться країні в $5 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram